Tärkeää

Tatuoitavan on oltava täysi-ikäinen eli 18 vuotta. Alkoholin, huumeiden tai muiden päihteiden vaikutuksen alaisia henkilöitä ei tatuoida.

Asiakkaan on oltava tietoinen siitä, että ihoon syntyvät kuvat ja tekstit ovat pysyviä.

Hepatiitti, verenvuototauti, AIDS tai HIV-positiivisuus ovat esteitä tatuoinnille.

Tatuoimiseen liittyy omat riskinsä, mutta ne pystyy minimoimaan teettämällä tatuointinsa ammattitaitoisella ja hygieeniaan vakavasti suhtautuvalla tatuoijalla. On hyvä olla selvillä riskeistä jo tatuointia suunnitellessa, jotta niihin voi varautua ennalta tai jopa luopua tatuointihaaveista kokonaan, jos riskit tuntuvat omalla kohdalla liian suurilta.

Tatuoija antaa jälkihoito-ohjeet kirjallisena sekä lisätietoa tarvittaessa/pyydettäessä. Mikäli asiakas laiminlyö hoito-ohjeet, voi seurauksena olla tulehtuminen ja mahdollinen verenmyrkytys, joka vaatii aina sairaalahoitoa sekä antibioottikuurin.

Hoito-ohjeet on luettavissa myös tästä

Muistathan, että tatuointi on avohaava. Käytännössä haavan kautta on mahdollista saada infektio kunnes tatuointi on täysin parantunut.

Infektioriskin voi minimoida valitsemalla tatuointiartistikseen vastuuntuntoisen ammattilaisen, joka työskentelee hygienisesti puhtailla välineillä ja metodeilla siistissä ja puhtaassa tilassa, joka on terveystarkastajan hyväksymä.

Allergisen reaktion voi saada tatuoinnin yhteydessä useammista asioista. Näihin lukeutuvat tatuoijan käyttämät hanskat (lateksi-allergia), tatuoidessa käytettävät neulat (metalli-allergia), tatuoinnin hoidossa käytettävät voiteet sekä tatuoinnissa käytetyt musteet. Tatuointiväriallergia ilmenee useimmiten heti tatuoimisen yhteydessä.

Käytämme ainoastaan nitriilihanskoja välttääksemme allergisia reaktioita, jotka johtuvat hanskojen käytöstä. Yleisimmin väreistä yliherkkyyttä aiheuttaa punainen ja sininen. Käytämme vastuullisen maahantuojan värejä ja kaikki musteet ovat testattu Yhdysvalloissa ja ne sisältävät niin vähän nikkeliä kuin teknisesti on mahdollista.

Henkilötietojasi käytetään ainoastaan asiakasrekisterin ylläpitämiseen eikä niitä luovuteta kolmansille osapuolille.

Huomioitavaa!

Infektioriskin vuoksi verenluovuttamiseen on Suomessa neljän kuukauden karenssiaika tatuoinnin tai lävistyksen teettämisestä.